Prajitura cu Mere si Sirop de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Sirop de Ciocolata

Ingrediente

  • -6 oua
  • -300 g faina
  • -300 g zahar pudra
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1/2 fiola esenta de vanilie
  • -5- 6 mere
  • -nuca prajita si zdrobita, optional
  • Sirop de ciocolata:
  • -1 pahar apa
  • -4- 5 linguri zahar
  • -2- 3 linguri cacao
  • -25 g unt
  • -1/2 fiola esenta de rom
  • Altele:
  • -2 linguri unt + 2 linguri faina, pentru tava sau
  • -hartie de copt, dupa preferinta

Mod de preparare

Taiati felii subtiri merele curatate de coaja si casuta semintelor, treceti-le imediat prin faina, acoperindu-le bine de jur- imprejur si dati deoparte.

Frecati galbenusurile cu 150 g zahar pudra pana se albesc, devin
cremoase si zaharul s-a dizolvat.

Separat, bateti spuma tare albusurile cu zaharul ramas. Inglobati treptat in bezeaua obtinuta compozitia cu galbenusuri, esenta, faina cernuta impreuna cu praful de copt si omogenizati usor cu o paleta, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati amestecul intr-o tava (30 x 40 cm) tapetata cu unt si faina sau hartie de copt, iar deasupra aranjati feliile de mar.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 25- 30 min sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Scoateti tava din cuptor si turnati imediat peste prajitura calda siropul de ciocolata fierbinte si lasati-o sa se insiropeze si sa se raceasca, cateva ore.

Sirop de ciocolata:
Fierbeti in cateva clocote zaharul si cacao diluate cu apa.
Luati de pe foc, adaugati esenta si omogenizati bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola