Pentru a face piureul de mere, am dat un mar pe razatoare si l-am pus pe foc, pana a scazut sucul (maxim 10-12 minute). Il puteti inlocui si cu gem de mere, insa va iesi un pic mai dulce prajitura.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Intr-un vas mare amestecati mierea de albine su 1/3 cana unt. Adaugati ouale si piureul de mere si amestecati din nou. Puneti vanilia si laptele de soia.
Intr-un vas separat amestecati faina si amidonul, 1 lingurita de scortisoara si sarea. Adaugati ingredientele uscate peste compozitia umeda si bateti pana se omogenizeaza.
Folositi o tava cu fundul detasabil, cu diametru de 20-25 cm (a mea are 24 cm). Acoperiti-o cu hartie de copt. Ungeti hartia cu unt si presarati putina faine de orez brun (eu am folosit faina de orez alb). Turnati aluatul in tava. Curatati merele si taiati-le felii si distribuiti-le ordonat de-a lungul perimetrului tavii.
Separat, combinati cele 2 linguri ramase de unt cu un sfert de lingura de scortisoara. Stropiti merele (eu le-am uns cu un penson) si coaceti timp de 30-35 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.
e mai buna rece. Fiind facuta cu faina de orez, e sfaramicioasa cat e calda (nu exagerat, insa). e foarte consistenta, mult mai consistenta decat prajiturile cu faina de grau.
Se poate pudra cu zahar fin inainte de servire.
Valori nutritionale pentru o portie:
~202 calorii
~ 19 g grasimi
~7 g proteine
~34 g carbohidrati
~4 mg colesterol
~ 282 mg sodiu
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii