Prajitura cu Mac si Ness

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac si Ness

Ingrediente

  • blat
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr mac
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina (sau 3)
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • esenta de coconut (sau vanilie)
  • 2-3 linguri de ness
  • ciocolata rasa pentru decor
  • cafea concentrata pentru inmuiat biscuitii
  • 250 gr unt
  • in plus
  • biscuiti simpli

Mod de preparare

Albusele se bat spuma tare cu zaharul pus pe rand. In timp ce albusele se bat se amesteca faina cu macul, nuca de cocos si praful de copt. Dupa ce sant spuma albusele se incorporeaza amestecul de mac/cocos in ele, prin miscare usoara, cu atentie sa nu spargem albusele.

Se pune in tava de copt tapetata cu hartie, se coace la foc mediu (350F 180 c). Se ia proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt blatul. Se scoate din tava, se indeparteaza hartia si se lasa la racit pe un gratar.

Se trece la prepararea cremei.
Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer manual, galbenusurile, zaharul si esenta pe care o folositi (cocos sau vanilie).

Cand s-au spumat suficient se adauga faina si laptele intercalat si se pune pe baia de abur, se amesteca mereu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa racire se amesteca cu untul moale, pana la omogenizarea completa.

Se ia blatul rece se aseaza in tava in care l-am copt, peste el se aseaza 3/4 din crema, se niveleaza. Peste crema se aseaza un strat de biscuiti simpli care ii inmuiem in cafea concentrata, pe rand.

Restul de crema ramasa se amesteca cu cafeaua ness si se aseaza frumos peste stratul de biscuiti, se niveleaza dupa plac cu sau fara model, dupa care se rade ciocolata deasupra.

Se lasa la frigider peste noapte pentru a se inmuia biscuitii si blatul dupa care se portioneaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tortulet aperitiv cu morcovi si branza
Bucataras.RO

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza

:)) Stiu ca s-a terminat concursul cu sandvisurile si recunosc ca a fost facut initial pentru concurs...dar mai apoi m-am...

Tortulet aperitiv cu morcovi si branza
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola