Prajitura cu Fructe

Complexitate
redusa
Prajitura cu Fructe

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 460 g biscuiti simpli macinati
  • - 230 g unt la temperatura camerei (moale)
  • taiat bucatele
  • Pentru crema:
  • - 250 g frisca indulcita / Creme patisserie - preparat pe baza de grasimi vegetale indulcit
  • - 125 g iaurt grecesc 10 %
  • - 2 pliculete cu zahar vanilat
  • - 1 plic cu gelatina (plicul contine 10 g gelatina)
  • - 100 ml suc de ananas (din compot)
  • - 2 felii de ananas (din compot) taiate bucatele
  • - 20 visine fara samburi
  • - 10 capsuni
  • - 10 mure
  • - 1-2 linguri cu coacaze rosii
  • - 1-2 linguri cu coacaze negre
  • - 3 linguri cu merisoare (am folosit merisoare in borcan si s-au dovedit a fi foarte bune)
  • - cateva fructe (visine, capsuni mici, mure, zmeura, coacaze rosii, coacaze negre, bucatele de ananas) pentru a fi incorporate ca atare in crema si eventual pentru decor

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol biscuitii macinati si untul.
- Se pregateste cadrul pentru copt la dimensiunea stabilita.

- Se aseaza cadrul pentru copt pe un blat de sticla termorezistent peste care ati asezat in prealabil o folie din plastic pentru bucatarie. Daca optati pentru umplerea in totalitate a cadrului pentru copt (pana la limita sa superioara) va poate fi utila tapetare peretilor (in special a peretilor despartitori interiori) cu folie din plastic, lasand la exterior o margine de aprovimativ 3 cm (in acest mod se vor putea indeparta mai usor).

- Se indeparteaza initial peretii despartitori interiori si se pune amestecul de biscuiti si unt in interiorul cadrului de copt. Se distribuie amestecul uniform si se preseaza in interiorul cadrului, obtinand astfel blatul desertului. Se fixeaza peretii despartitori interiori. Blatul se pastreaza la rece pana urmeaza a fi adaugata crema.

- Se pregatesc fructele (eu am folosit fructe pe care le aveam acasa insa alegerea lor este optionala).
- Visinele se mixeaza in blender. Separat se mixeaza impreuna in blender capsunile si murele.

- Se pregateste gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj (am folosit pentru pregatirea gelatinei 100 ml suc de ananas din compot). Gelatina (10 g) se amesteca intr-un vas cu 100 ml suc de ananas din compot. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida. Se lasa gelatina sa se raceasca la temperatura camerei.

- Se pregatesc frisca si iaurtul. Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
- Gelatina racita se incorporeaza treptat in iaurt, amestecand usor cu ajutorul unei linguri din lemn. Amestecul obtinut se incorporeaza la randul sau in compozitia de frisca.

- Compozitia rezultata se imparte in patru parti egale. In prima parte de crema se incorporeaza bucatele de ananas. Se umple cu aceasta compozitie unul dintre compartimentele cadrului de copt, netezind suprafata. Se incorporeaza merisoarele in a doua parte de crema si se adauga apoi in compozitie cateva coacaze negre intregi.

Se umple cu acest amestec al doilea compartiment al cadrului de copt, netezind cu grija suprafata. In a treia parte de crema se incorporeaza visinele mixate (optional se adauga in compozitie cateva visine mici fara samburi si cateva coacaze rosii intregi).

Amestecul obtinut se distribuie uniform in al treilea compartiment al cadrului de copt si se netezeste suprafata. Se incorporeaza amestecul de capsuni si mure in a patra parte de crema pregatita anterior (optional se adauga in compozitie cateva capsuni, mure mici si zmeura). Cu acest amestec se umple al patrulea compartiment al cadrului de copt, netezind suprafata.

Se decoreaza suprafata desertului dupa preferinte. Se pastreaza la frigider cel putin 6 ore inainte de servire (se desface cadrul de copt si se indeparteaza peretii despartitori numai inainte de servire).

- Se portioneaza dupa preferinta inainte de servire.
Am folosit in locul unei tavi clasice, un cadru pentru copt (care mi-a permis sa pregatesc patru combinatii diferite alaturate). Dimensiunea cadrului am fixat-o la 20 x 24 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie