Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 piersica din compot
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 550 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80 gr unt
  • 500 gr branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 2-3 piersici din compot
  • 3 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 30 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam.
Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon.
Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca.
Frisca rece o mixam spuma.
Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor.
Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa.
Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos.
Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta.
Deasupra presaram ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Paste cu branza la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!