Blatul:
Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul.
Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam.
Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat.
Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon.
Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca.
Frisca rece o mixam spuma.
Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor.
Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa.
Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos.
Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta.
Deasupra presaram ciocolata rasa.
Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim.
Sa aveti pofta!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasade trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)
Paste cu branza la cuptorReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii