Prajitura cu Crema de Ciocolata

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 400 g zahar
  • 50 g cacao
  • 10 linguri lapte sau apa minerala
  • 200 g unt
  • putina sare
  • un plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

La aceasta prajitura se va incepe prepararea cremei si a blatului din acelasi amestec, la care mai incolo se vor pune ingredientele necesare in functie de compozitie.

Pentru inceput se va amesteca zaharul, zaharul vanilat si laptele, dupa care se vor pune pe foc mic, pana compozitia se va lega. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se adauga pe rand galbenusurile (albusurile vor fi separate cate 4). Compozitia astfel obtinuta se va imparti in 3 parti egale, doua pentru blat si alta pentru crema.

In continuare se va lua compozitia pentru crema, se va pune din nou pe foc mic si se va adauga in ea untul, cacaua, zaharul vanilat si esenta de rom. Se va mai lasa pe foc pana ce aceasta se va lega, dupa care se va lasa la racit.

Urmatorul pas va fi facerea blatului. Albusurile (pentru inceput 4) se vor bate spuma cu putina sare si se vor amesteca cu una din cele trei compozitii, amestecand de jos in sus. Se vor adauga 2 linguri de faina amestecate cu o jumatate de plic de praf de copt, dupa care se va da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Va sta la cuptor aproximativ 35 de minute la foc potrivit, dupa care vom repeta acest proces cu cel de al doilea blat.

Crema se va pune peste primul blat, dupa care cel de al doilea blat (dupa ce s-a racit).
Se va decora dupa gustul fiecaruia.
Ideea acestei prajituri este de a fi ca un pandispan cu crema, dar cine doreste o poate si insiropa.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola