Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Complexitate
medie
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • foi:
  • 300 gr faina
  • 200 gr smantana
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • faina pentru intins foile
  • umplutura :
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nucă cocos
  • un varf de cutit sare
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • un plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • decor:
  • cacao

Mod de preparare

Mod preparare foi:
Toate ingredientele mentionate pentru foi se pun intr-un vas mai mare si se amesteca bine cu mana, pana ce zaharul se dizolva in totalitate. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale.
Intr-o tava se pune foaie de copt si se aseaza prima foaie.

Pentru a intinde foile trebuie tapetata masa cu faina, iar cu un sucitor se intinde cu grija o foaie. Daca aluatul este prea subtire se mai adauga putina faina in consistena, dar nu trebuie sa fie nici prea tare.
Aluatul se va intinde mai greu putin, deoarece este usor sfaramicios, acesta nu este elastic.
Dupa ce am pus prima foaie, pregatim umplutura de cocos.

Mod preparare umplutura:
Albusurile se bat cu sarea, iar cand acestea s-au intarit se adauga zaharul si se bat in continuare pana ce se dizolva zaharul. Toate ingredientele se bat bine cu mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se opreste mixerul si se adauga treptat nuca de cocos amestecand de jos in sus cu o spatula.

Compozitia obtinuta se pune peste prima foaie, dupa care se pune si cea de a doua foaie.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit. Prajitura este gata in momentul in care trece testul scobitoarei. Intre timp se pregateste crema de vanilie.

Mod preparare crema:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si cu zaharul vanilat, pana ce se omogenizeaza bine compozitia. Cand compozitia s-a omogenizat bine cu mixerul se adauga laptele si praful de budinca. Compozitia obtinuta se pune intr-o craticioara si se pune pe foc. Atentie: Se pune la foc mic!!!

Acesta compozitie se tine pe foc pana ce crema se omogenizeaza bine si se intareste. Dar sa aveti grija sa nu se prinda!!! Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se raceasca crema. Cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine cu mixerul.

Crema de vanilie se pune peste cea de a doua foaie (racita). Deasupra cremei se cerne putina cacao printr-o strecuratoare.
Prajitura se pune la rece pentru aproximativ doua ore. Se serveste taiata bucatele patrate sau dreptunghiulare.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor
Bucataras.RO

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor

Imi plac tare mult cartofii noi, in special cei mici. Cel mai mult imi plac copti in coaja, cu sare. Am pregatit pentru...

Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola