Prajitura cu castane,krant si frisca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu castane,krant si frisca

Ingrediente

  • blat;5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 150 ml margarina lichida Unirea
  • un praf de sare
  • blat nuci;200 g zahar
  • 50 ml apa
  • 150 g miez de nuca maruntit
  • un ou
  • 50 g margarina sau unt
  • crema;200 ml frisca lichida
  • 200 g piure de castane
  • 3 lingurite de pudra de roscove
  • un plic de gelatina (10 g)
  • decor ;frisca
  • pudra de roscove
  • si miez de nuca

Mod de preparare

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute.Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt,cca 20 min,la foc -potrivit.Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale
2.Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove.Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.
Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat,turnam crema,se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat,se preseaza usor si se da la rece cateva minute
3.Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros,cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine.Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut,amestecand continuu si la fel adaugam si margarina ,amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta.
Se scoate tava din frigider,turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.Se da la frigider cel putin 2 ore.Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca,praf de roscove si miez de nuca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
Bucataras.RO

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Prajitura aceasta are tot ce ii trebuie ca sa intre in categoria celor mai bune deserturi fara coacere. De la crema fina de...

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola