Prajitura cu Branza Dulce si Jeleu de Capsuni

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza Dulce si Jeleu de Capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 g amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri apa
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 400 g branza de vaci (eu am avut la cutie speciala de prajituri) 200 ml frisca
  • 200 ml iaurt de capsuni
  • 6 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • Glazura:
  • 1 kg capsuni
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul si se adauga treptat ouale, unul dupa altul. Faina se amesteca cu cacaua, zaharul vanilat si praful de copt. Compozitia de faina se adauga treptat in compozitia de oua, iar peste acestea apa mentionata in ingediente. Dupa ce s-au incorporat bine cele doua compozitii se adauga ciocolata rasa. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu diametrul de 38x26 cm si se lasa la cuptor la foc mic pana trece testul scobitoarei.
Mod preparare sirop:
Toate ingredientele mentionate se amesteca pe foc pana la dizolvarea zaharului, dupa care se lasa la racit.
Crema de branza:
Branza se mixeaza impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul. Intre timp se prepare gelatina, acesta se hidrateaza cu 100 ml apa, dupa care se pune pe baie de aburi pana ce isi formeaza o usoara spuma. Cand a format spuma se opreste focul si se lasa putin sa se raceasca, dupa care se adauga peste branza.
Frisca batuta tare se adauga peste compozitia obtinuta si se da la rece pana la inchegare.
Blatul racit se insiropeaza, dupa care se adauga crema de branza inchegata. Prajitura se da la rece pana ce o sa adaugam glazura.
Mod preparare glazura:
Capsunile se mixeaza cu blenderul, dupa care se amesteca cu zaharul, apa si se pun la fiert pana da in doua clocote. Gelatina se prepara ca mai sus, dupa care se pune peste compozitia de capsuni si se da la rece pana ce se ingroasa putin. Cand s-a inchegat putin se toarna peste compozitia de branza si se da la rece.
Se tine aproximativ 2 ore la rece, dar de preferat este de seara pana dimineata.
Se serveste in bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
Bucataras.RO

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Sezonul capsunilor este scurt. Aduc o reteta aparent complexa dar deloc dificil de preparat. Aroma capsunilor, combinata cu...

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola