Prajitura cu Branza Dulce

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza Dulce

Ingrediente

  • - 200 g biscuiti macinati
  • - 110 g unt topit
  • - 4 si 1/2 lingura cu zahar (1 si 1/2 lingura cu zahar pentru blatul de biscuiti iar 3 linguri cu zahar pentru crema de branza)
  • - 800 g branza de vaci cremoasa
  • - 280 g smantana dulce
  • - 2 lingurite cu zeama de lamaie
  • - coaja rasa a unei lamai mari
  • - 3 linguri cu faina alba de grau proaspat cernuta
  • - 3 oua
  • - 1 galbenus
  • - un praf de sare
  • - 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • - topping de ciocolata / caramel pentru servire sau fulgi de migdale pentru decor

Mod de preparare

- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava dreptunghiulara cu pereti inalti (se poate folosi de asemenea un cadru pentru copt cu aceleasi dimensiuni). Tava pe care am folosit-o eu are dimensiunile 29 x 4 x 20 cm (va poate fi utila si o tava putin mai mare insa o tava mai mica sau mai putin inalta nu este potrivita pentru aceste ingrediente).

- Se incalzeste cuptorul la 190 grade c.
- Se amesteca intr-un bol biscuitii macinati, untul topit, 1 si 1/2 lingura cu zahar pana se obtine o compozitie omogena (optim cred ca aceste ingrediente se amesteca pur si simplu cu mana).

- Amestecul de biscuiti, unt, zahar se pune in tava pregatita si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri (daca blatul de biscuiti nu este foarte bine presat se va sfarama ulterior la portionare).
- Se pune tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia timp de 7 - 8 minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca. Se reduce la minim flacara cuptorului.

- Se pune branza dulce intr-un bol si se mixeaza putin cu mixerul electric la viteza minima (1 - 2 minute).
- Se adauga ouale treptat, unul cate unul (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat cel adaugat anterior) si galbenusul, mixand in continuare amestecul la viteza minima.

- Se adauga zaharul (3 linguri cu zahar) si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga treptat faina proaspat cernuta (se adauga cate o lingura cu faina odata) mixand compozitia in continuare la viteza minima pana intreaga cantitate de faina a fost incorporata.

- Se adauga un praf de sare si mixeaza compozitia in continuare.
- Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa a unei lamai mari si sucul de lamaie, mixand compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se adauga treptat smantana dulce (eu am adaugat smantana in 6 etape) si se mixeaza compozitia la viteza minima pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
- Compozitia obtinuta se toarna peste blatul de biscuiti pregatit anterior. Se niveleaza suprafata cu ajutorul unei spatule.

- Se pune tava in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute la foc minim, pe nivelul intermediar al acestuia.
- Dupa cele 40 de minute, se stinge flacara cuptorului si se lasa prajitura sa se raceasca in cuptor (cu flacara stinsa) timp de 2 ore.

- Dupa ce s-a racit, prajitura se pastreaza la frigider (in compartimentul inferior unde este cel mai rece) pana a doua zi (eu am pastrat prajitura la rece aproximativ 12 ore).
- Se decoreaza suprafata prajiturii inainte de servire cu fulgi de migdale sau toping de ciocolata / caramel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Ruladă din  carne tocată a la Panacris
Bucataras.RO

Ruladă din carne tocată a la Panacris

Tot a rămas ceva umplutură de la rulada din pulpă de pui, așa că am testat o altfel de ruladă;) Spor și poftă bună!

Ruladă din carne tocată a la Panacris
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola