Pentru blat:
Se amesteca cu mana mai intai faina cu untul si o sa iasa un amestec mai gros decat faina, separat se freaca oul cu zaharul, se amesteca toate impreuna cu cacao si praful de copt dizolvat si se framanta cu un pic de smantana pana va iesi un aluat mai poros, mai sfaramicios. Se va face o mingiuca pe care o lasati la odihnit pana pregatiti crema.
Taiati aluatul in 2, o parte din aluat se intinde, intr-o foaie pe care o puneti in tava unsa cu unt sau doar peste o foaie de copt, intepati pe alocuri cu furculitza si puneti o molecula de gris sau pesmet peste foaie. Apoi adaugati crema si o nivelati bine, a doua parte de aluat se da pe razatoare pana este acoperita toata crema, (data viitoare eu o sa fac inca o foaie intreaga ptr ca mi-am dat duhul pana am dat aluatul pe razatoare )
Ca sa puteti da aluatul pe razatoare va sfatuiesc sa aveti un pic de faina langa voi si sa dati aluatul prin faina din cand in cand, o sa fie mai usor asa.
Crema:
Se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga si branza, zaharul vaniliat si eventual esenta de care doriti sau coaja de lamaie.
Se da la cuptor jumate de ora la foc incet.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSunt delicioase, si se topesc imediat:))
Copanele de pui cu ciuperci umpluteEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii