Prajitura cu Branza de Vaca si Cacao

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza de Vaca si Cacao

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 400 gr faina
  • - 200 gr untura (eu am pus unt )
  • - 150 gr de zahar
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 ou intreg
  • - jumate plic praf de cop (dizolvat in o linguritza de otet sau lamaie )
  • Ingrediente crema :
  • -800 gr branza de vaca (la mine au fost aproape 700)
  • -150 gr zahar
  • - 3 oua intregi
  • - 1 plic zahar vaniliat (eu am adaugat si 1 linguritza esenta de vanilie sau daca vreti coaja de la o lamaie va da un gust si mai bun cremei )

Mod de preparare

Pentru blat:

Se amesteca cu mana mai intai faina cu untul si o sa iasa un amestec mai gros decat faina, separat se freaca oul cu zaharul, se amesteca toate impreuna cu cacao si praful de copt dizolvat si se framanta cu un pic de smantana pana va iesi un aluat mai poros, mai sfaramicios. Se va face o mingiuca pe care o lasati la odihnit pana pregatiti crema.

Taiati aluatul in 2, o parte din aluat se intinde, intr-o foaie pe care o puneti in tava unsa cu unt sau doar peste o foaie de copt, intepati pe alocuri cu furculitza si puneti o molecula de gris sau pesmet peste foaie. Apoi adaugati crema si o nivelati bine, a doua parte de aluat se da pe razatoare pana este acoperita toata crema, (data viitoare eu o sa fac inca o foaie intreaga ptr ca mi-am dat duhul pana am dat aluatul pe razatoare )

Ca sa puteti da aluatul pe razatoare va sfatuiesc sa aveti un pic de faina langa voi si sa dati aluatul prin faina din cand in cand, o sa fie mai usor asa.

Crema:
Se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga si branza, zaharul vaniliat si eventual esenta de care doriti sau coaja de lamaie.
Se da la cuptor jumate de ora la foc incet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Copanele de pui cu ciuperci umplute
Bucataras.RO

Copanele de pui cu ciuperci umplute

Sunt delicioase, si se topesc imediat:))

Copanele de pui cu ciuperci umplute
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola