- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari;
- se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate;
- se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac;
- se rade coaja unei lamai;
- se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm)
- se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene)
- se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie;
- se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic.
Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\'o\'clock: wink:
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorM-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))
Prajitura "Albinita"Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii