Prajitura Arlechin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Arlechin

Ingrediente

  • foile
  • faina 420 gr
  • unt 280 gr
  • zahar 140 gr
  • ou 1 buc
  • sare,un varf de cutit
  • umplutura
  • gem de caise
  • galbenusuri 4 buc
  • zahar 100 gr
  • nuca macinata 2 linguri
  • stafide 1 lingura
  • coaja de lamaie 1 lingura

Mod de preparare

- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari;
- se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate;
- se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac;

- se rade coaja unei lamai;
- se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm)
- se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene)

- se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie;

- se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic.
Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\'o\'clock: wink:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Prajitura "Albinita"
Bucataras.RO

Prajitura "Albinita"

M-am inspirat dupa blogul "Retete ca la mama". O prajitura delicioasa cu foi, crema si dulceata . Uite-asa mi-a iesit rima :)))

Prajitura "Albinita"
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola