Ingrediente
● ALUAT: |
● 1 kg faina |
● 2 oua |
● 200 ml lapte cald |
● 1 pahar cu iaurt |
● 1 pachet de unt topit si racit |
● 1 plic drojdie uscata |
● 1/2 lingurita sare |
● 2 linguri zahar |
● UMPLUTURA: |
● 1 castronel cu boabe de struguri |
● 2 linguri zahar brun |
● 1 galbenus |
● 2 linguri nuca macinata mai grosier sau taiata cu cutitul |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min

GĂTIRE
30min

PORȚII
6 portii
In masina de paine se pun lapte, iaurt, ouale batute, untul topit, apoi faina, sare, drojdia si se programeaza programul de framantare.
Pentru cine nu are masina de paine, intr-un castron mare se pune faina cernuta, drojdia, se face o gaura in mijloc si se adauga ouale batute cu sare si zahar, apoi iaurt; se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, adaugand cate putin lapte cald; dupa ce s-a terminat de adaugat laptele, se framanta aluatul adaugand, cate putin unt topit.
Dupa ce s-a terminat si untul si aluatul este pufos, nelipicios, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 1 h.
Dupa acest timp, se intinde cate o bucata de aluat in foaie subtire, se taie marginile pentru obtinerea unui dreptunghi, apoi dreptunghiul se taie pe lungime in fasii late de 3-4cm, depinde cat de mari sunt boabele.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, se pun boabele de struguri una langa alta, se presara cu zahar brun, se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine, astfel formand un rulou.
Se pune ruloul intr-o forma de tarta rotunda, in continuarea primului rulou se va pune un altul si tot asa pana se umple tava.
Se unge placinta cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte, se presara deasupra nuca si la cuptor va sta 30-40 min, depinde de cuptor.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta rustica cu struguri" nu uita sa ii faci un review.
Pentru cine nu are masina de paine, intr-un castron mare se pune faina cernuta, drojdia, se face o gaura in mijloc si se adauga ouale batute cu sare si zahar, apoi iaurt; se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, adaugand cate putin lapte cald; dupa ce s-a terminat de adaugat laptele, se framanta aluatul adaugand, cate putin unt topit.
Dupa ce s-a terminat si untul si aluatul este pufos, nelipicios, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 1 h.
Dupa acest timp, se intinde cate o bucata de aluat in foaie subtire, se taie marginile pentru obtinerea unui dreptunghi, apoi dreptunghiul se taie pe lungime in fasii late de 3-4cm, depinde cat de mari sunt boabele.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, se pun boabele de struguri una langa alta, se presara cu zahar brun, se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine, astfel formand un rulou.
Se pune ruloul intr-o forma de tarta rotunda, in continuarea primului rulou se va pune un altul si tot asa pana se umple tava.
Se unge placinta cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte, se presara deasupra nuca si la cuptor va sta 30-40 min, depinde de cuptor.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta rustica cu struguri" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Cand am facut aceasta placinta, am simtit cu adevarat miros de toamna in toata casa, aluatul cald scos din cuptor cu nuca deasupra coapta, o poveste mai lipsea s-o spun nepotilor la gura sobei, pardon la "gura" caloriferului si tabloul era complet!Imi place toamna!
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany