Placinta cu prune (Mosocoarna)

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta cu prune (Mosocoarna)

Ingrediente

  • Pt aluat :
  • -500 gr faina cernuta
  • -25 gr drojdie
  • -250 ml lapte caldut
  • -praf de sare
  • -100 gr unt
  • - 1 galbenus de ou
  • Pt umplutura :
  • -500 gr prune fara samburi (aproximativ)
  • -3 linguri gris
  • Extra:
  • -1ou
  • -3 linguri zahar

Mod de preparare

In laptele caldut, dizolvam drojdia proaspata, impreuna cu zaharul si o lingura de faina. Acoperim si lasam sa stea putin (10 minute).
Intr-un alt vas, punem faina, untul, praful de sare si galbenusul de ou batut in prealabil cu furculita. Turnam laptele in mijlocul fainii si framantam aluatul, pana devine elastic si se desprinde de maini (in functie de faina folosita si de umiditatea din incapere, se poate sa mai trebuiasca adaugata putina faina). Il acoperim cu un prosop si il lasam sa stea la loc caldut pana creste ( 30 minute).
Pregatim o tava de 20 x 30 si impartim aluatul in doua parti egale.
Intindem prima jumate si o asezam in tava. Cu o furculita, impungem din loc in loc aluatul.
Presaram deasupra 2 linguri de gris, acesta va absorbi sucul din prune.
Asezam deasupra prunele (eu am pus cate o jumate de pruna pana cand am acoperit tot aluatul).
Intindem jumatatea cealalta de aluat si o asezam deasupra prunelor. Apasam putin pe margini ca sa se uneasca cele doua foi. Cu un ou batut, ungem bine aluatul si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pana se rumeneste frumos si s-a copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie