Piramida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Piramida

Ingrediente

  • - 250 g miez de nuca sau migdale macinate
  • - 250 g zahar pudra proaspat cernut si 3 linguri cu zahar pudra pentru decor
  • - 200 g biscuiti macinati
  • - 2 linguri cu cacao
  • - 2 oua
  • - 1 foaie napolitana
  • Pentru crema:
  • - 100 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • - 200 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 1 pachetel cu zahar vanilat
  • - 2 galbenusuri fierte tari, trecute ulterior prin sita

Mod de preparare

- Se amesteca intr-un bol migdalele macinate / miezul de nuca macinat in prealabil, zaharul pudra, biscuitii macinati, cacaoa si ouale (eu am amestecat ingredientele cu mana).
- Din amestecul pregatit se formeaza cu palmele bucatele ce se trec prin zahar pudra apoi se pun in forma, presand usor compozitia cu degetele.

- Compozitia se scoate din forma cu grija ... rezultand astfel prima prajitura (pana la final, din aceste ingrediente veti obtine aproximativ 26 de prajituri).
- Fiecare prajitura se scobeste putin la baza, cu multa grija, realizand astfel ”un mic adapost” pentru crema ce urmeaza sa fie pregatita.

- Pentru crema: Se mixeaza (folosind paletele spiralate) intr-un bol untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile fierte si trecute in prealabil prin sita. Se obtine o crema cu care se umple baza prajiturii. Intr-un timp de lucru ulterior, se poate adauga un strat suplimentar de crema (optional) la baza piramidei.

- Se ”decupeaza” foaia de napolitana dupa dimensiunile bazei piramidei (obtinand in acest mod cercuri de napolitana). Foaia de napolitana in forma de cerc, se pune la baza piramidei, acoperind astfel crema.
*- reteta originala mentioneaza miez de nuca insa eu am folosit migdale

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola