Pie cu Capsuni si Rubarba si Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Pie cu Capsuni si Rubarba si Crema de Vanilie

Ingrediente

  • Aluat de tarta (la alegere)
  • 4 bete de rubarba
  • 300 - 400 g capsuni
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 120-150 - g zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic de budinca de vanilie instant (la rece)
  • frisca batuta pentru ornat

Mod de preparare

Se intinde foaia de aluat in forma de tarta (asta daca nu folositi din cea gata preparata, din comert ), se pune o hartie de copt deasupra aluatului si cateva boabe de fasole si se da la copt pana prinde o culoare usor aurie...

Nu se coace decat pe jumatate, asta ca sa prevenim ramanerea aluatului necopt pe fundul tartei, dupa ce punem umplutura si dam din nou la cuptor...

In timpul coacerii, pregatim umplutura... se spala fructele, se curata de impuritati, rubarba se taie bucati de 1,5 cm, capsunile se taie in doua sau patru, asta depinde de marimea lor (aici merge si alte fructe daca nu aveti rubarba... ex visine, agrise sau mere acre).

Ouale se bat apoi se adauga budinca de vanilie, laptele, zaharul, sarea si esenta de vanilie. Fructele se pun in farfuria de tarta care deja este coapta pe jumatate, temperatura cuptorului este la minim. Se toarna apoi crema lichida peste fructe si se da la cuptor, se coace aprox o ora jumate sau pana crema este inchegata bine.

Cuptorul se tine la foc mic pentru a preveni arderea aluatului pe margini. Eu, in timpul coacerii am mai deschis usa la cuptor si a mai apasat cu furculita fructele, ca sa fiu sigura ca nu se usuca prea tare si se acopera bine de crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola