Pasca cu branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 4 linguri iaurt
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 600 gr faina
  • Umplutura:
  • 16 kg branza de vaci
  • 300 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.
Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Cat pregatim umplutura il dam la rece.
Umplutura:
Branza o punem intr-un bol faramitata cu mana.
Ouale le mixam cu zaharul, dar nu foarte tare.
Peste branza punem ouale mixate, faina, coaja rasa de lamaie, esenta si le amestecam bine cu mana.
Rupem jumatate din aluat si pe o bucata de hartie de copt intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava rotunda cu unt, luam foaia de aluat cu tot cu hartie de copt si o asezam in tava.
O tapetam bine si pe peretii tavii iar ce iese in afara taiem cu un cutit.
Intepam cu furculita din loc in loc, punem jumatate din umplutura, iar din aluatul de pe margini formam doua suluri subtirele ce le asezam peste branza in forma de cruce.
Batem un ou spuma si cu un penson ungem pasca. La fel procedam si cu cealalta pasca.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru o ora.
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Bucataras.RO

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)

Haideti sa imblanzim monstrii cu un desert de sezon, fraged si delicios! http://youtu.be/bIzKR9H2nH4

Placinta cu Dovleac (Reteta Video)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin