Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Complexitate
redusa
Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Ingrediente

  • aluat
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de sare
  • 125 g iaurt alb gras
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 praf de copt
  • umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g ricotta
  • 150 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar –adaugati daca vreti mai dulce
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat sau aroma de vanilie
  • stafide inmuiate in rom (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecati bine oul cu zaharul, iaurtul, untul inmuiat, coaja rasa de lamaie, un varf de sare si la sfarsit faina cu praful de copt, cernute. Se amesteca bine, pana devine un aluat omogen si compact, bun de intins. Impartiti aluatul in doua bucati, una mai mare, alta mai mica.

Din bucata cea mica de aluat, faceti doua suluri destul de lungi, groase cam cat un deget si le impletiti. Din bucata mai mare tineti putin aluat, cat sa faceti crucea deasupra la pasca. Cu restul, intindeti o foaie rotunda si cu ea captusiti tava in care a-ti pus hartie de copt in cuptor. Este bine sa fie putin aluat si pe bordura, in sus pe tava.

Faceti umplutura: frecati branza de vaci cu ricotta si zaharul, adaugati smantana, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie rasa, grisul, faina si stafidele inmuiate in rom. La sfarsit bateti albusurile spuma, le adaugati peste crema de branza, amestecati incet, pana se incorporeaza bine.

Puneti umplutura in tava captusita cu aluat, nivelati bine, pliati deasupra bordura de aluat. Puneti deasupra in forma de cruce aluatul format de voi inainte iar pe marginea -bordura de jur imprejur, puneti impletitura. Apasati putin pe ea. Se unge cu albus aluatul.

Se coace in cuptorul incalzit, (zona din mijloc) , la o temperatura de circa 180-190°, circa 40-45 minute. Trebuie sa fie bine rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba de cartofi noi cu marar
Bucataras.RO

Ciorba de cartofi noi cu marar

Mie cand imi vin poftele, pai imi vin...asa ca m-am dus in piata am cumparat cartofi noi,aia cei mai mici si mai mici...

Ciorba de cartofi noi cu marar
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola