Reţetă de preparare a papanaşilor Fierți
Se freaca intr-un castron branza cu ouale, grisul (pesmetul) sarea. Se amesteca bine ca sa se obtina o compozitie destul de tare (nu foarte tare dar mai mult tare decat moale) Acuma daca este cazul se mai poate adauga faina (asta in cazul in care branza eset mai cu zer)
Eu am folosit branza facuta de mine acasa si am scurs-o bine de tot, a fost seaca bine. Se ia cu lingura din aluat se fac cu mana muiata in faina, galuste mici rotunde, se turtesc putin si cu degetul se face o mica adancitura in ele.
In timpul asta pe aragaza aveti o oala cu apa cu sare care fierbe iar in tigaie (fara ulei) se prajeste pesmetul aveti grija sa nu se arda, trebuie amestecat mereu in el) Deci dupa ce au fost facute galustele, se pun in apa acre fierbe si sa da focul la o temperatura mai mica (daca papanasii fierb la foc mare, in clocot, se terciuesc)
Papanasii se ridica singuri la suprafata apei, atunci se tin inca aprox 10 minute la foc mic, se scot, se scurg si se tavalesc prin pasmet. Se pun pe un platou sau intr-o farfurie adanca si s acopera.
Se servesc calzi cu smantana, deasupra, sau doar cu sare.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)
Tarta spiralata cu legume...de postIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii