Oatmeal Raisin Cookies (biscuiti cu Fulgi de Ovaz - de Post)

Complexitate
redusa
Oatmeal Raisin Cookies (biscuiti cu Fulgi de Ovaz - de Post)

Ingrediente

  • Varianta de post si in paranteza varianta originala
  • 1 avocado marime mare (sau 185 gr unt)
  • 90 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos (am pus doar 25 de grame)
  • 1 banana coapta bine si zdrobita-se poate una si jumatate (sau 2 oua)
  • 1-2 lingurite de vanilie (esenta) 450 gr faina (poate ceva mai putin ~ 400 gr)
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara (se poate si alta aroma daca doriti)
  • un praf de sare
  • 550 gr de fulgi de ovaz
  • 1/2 cana de stafide

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 350F (180C). Intr-un vas mai maricel se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului manual pana obtinem o crema, se adauga banana zdrobita (sau ouale) si vanilia si se amesteca. Apoi se adauga faina combinata cu bicarbonatul, sarea si scortisoara, se amesteca bine. Se lasa mixerul si se ia o lingura de lemn, se adauga fulgi de ovaz si stafidele, se omogenizeaza.

Cu ajutorul unei lingurite se iau bucatele de aluat si se pun gramajoare pe o tava neunsa, se aplatizeaza cu o furculita si se introduc in cuptor. Se coc aproximativ 10 minute sau pana devin aurii foarte deschis. Se lasa la racit si se pastreaza in containere inchise ermetic.

Sunt niste biscuiti numai buni de "rontait", sant mai tari ca textura dar inmuiati in lapte sant foarte buni, plus ca sant o doza buna de fibra care este sanatoasa corpului si ajuta tractului intestinal
Nota ... in poza cu ingrediente apare un baton de margarina ... nu isi are locul la reteta (am modificat ulterior reteta si am pus avocado in locul margarinei pentru ca am vrut sa scap de plasticele din margarina)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pizza interactiva pentru copiii mofturosi
Bucataras.RO

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi

Am intalnit multi copii mofturosi care refuza sa manance peste. De aici mi-a venit ideea unui truc prin care sa ne lamurim...

Pizza interactiva pentru copiii mofturosi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola