Negresa cu Aroma de Cafea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu Aroma de Cafea

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 5 oua
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingurita si jumatate de cafea solubila
  • 2 linguri rom
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Intr-o cratita, amestecam laptele cu zaharul, pudra de cacao si cafeaua solubila. Punem pe foc si lasam pana da in clocot. Lasam 2-3 minute compozitia sa fiarba la foc mic, pana incepe sa se ingroase ca o smantana mai subtire. Dam deoparte si continuam sa amestecam pana ramane calduta.

Separat frecam untul taiat cubulete cu un praf de sare. Adaugam untul in crema de cacao lingura cu lingura, pana se incorporeaza tot. Adaugam apoi galbenusurile, romul, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. La sfarsit incorporam albusurile batute spuma impreuna cu zaharul vanilat, eu am pus bourbon.

Tapetam cu ulei si faina o tava rotunda. Turnam compozitia si apoi o introducem in cuptorul preincalzit, circa 45 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si apoi putem felia prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Bucataras.RO

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)

Tocanita de ciuperci este un preparat extrem de gustos dar plin de proteine, minerale si vitamine. Se pregateste usor si...

Tocanita de Ciuperci (Reteta Video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola