Musuroi de Cartita

Complexitate
medie
Musuroi de Cartita

Ingrediente

  • Daca doriti sa faceti un tort mai mic puteti injumatati cantitatile ingredientelor
  • Pt blat
  • 500 gr faina
  • 500 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • ½ pachet unt (100 gr)
  • 6 linguri cacaua
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 oua
  • Pt crema:
  • 3 banane mai mari
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida rece
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Blat
Untul se topeste pe foc mic (nu trebuie lasat sa dea in clocot) si se lasa sa se raceasca.
Ouale se bat bine cu telul, dupa care se amesteca cu untul topit si racit. In aceasta compozitie se incorporeaza treptat zaharul, laptele si cacaua cernuta. Compozitia se amesteca cu telul bine pana cand zaharul si cacaua s-au dizolvat bine.

Cand compozitia este omogenizata bine se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Dupa ce am omogenizat si faina, compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 28 de cm. Fundul formei de tort se tapeteaza cu hartie de copt, iar pereti acestia se ung cu unt.

Blatul se coace la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute, pana cand trece de testul scobitoarei. Cand este gata se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Intre timp se prepara crema.

Crema:
Frisca se bate bine cu mixerul, iar cand este aproape gata se adauga zaharul vanilat. Aceasta se mai bate putin pana cand zaharul se dizolva. Ciocolata se rade pe partea mai mare a razatoarei si se adauga si ea in compozitia cremei.

Crema astfel obtinuta se pune in frigider pana cand pregatim blatul pentru a o adauga.
Cand blatul s-a racit bine, se ia un cutit foarte bine ascutit si se taie incet capacul acestuia. Dupa aceasta operatiune se lasa o margine de aproximativ 1 cm, si se scobeste in interiorul blatului cu o lingura formand astfel un "castron" de blat.

Blatul scobit din mijlocul blatului, se sfarama usor intre degete.
Bananele se curata si se taie pe jumatate, dupa care se taie pe verticala si se aseaza in mijlocul blatului scobit. Peste acestea se aseaza crema usor, redandu-i tortului forma de musuroi, adica o forma sferica. Deasupra cremei se aseaza blatul sfaramitat fin.
Tortul astfel obtinut se pune in frigider pentru aproximativ 2 ore. Se serveste rece.

Atentie: Din capacelul ramas (capacul blatului) am mai format un musuroi micut, dar am facut o alta crema, toata crema am folosit-o la musuroiul mai mare.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Bucataras.RO

Desert cornuri cu dulceata de gogonele

Am pregatit aceste cornuri simple, dar tare bune si aromate de la dulceata de gogonele. 

Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola