Muffins cu Portocale

Complexitate
redusa
Muffins cu Portocale

Ingrediente

  • -100 g unt, minim 80 % grasime
  • -200 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 ml zeama portocale
  • -coaja de portocala rasa, dupa gust
  • -100 g lapte batut
  • -2 oua
  • -50 g stafide
  • -320 g faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • -zahar pudra, pentru ornat, optional

Mod de preparare

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama si coaja de portocala, laptele batut, ouale si stafidele. Omogenizati cu un tel, dar nu bateti.

Separat, cerneti faina impreuna cu praful de copt.

Turnati ingredientele lichide peste faina si amestecati usor cu o lingura, doar cat sa se omogenizeze compozitia. Nu bateti si nu amestecati energic pentru a nu favoriza formarea retelei de gluten. Cu cat le amestecati mai putin cu atat muffins vor fi mai pufosi.

Puneti circa 2 linguri din aluatul obtinut, in formele de hartie sau silicon ce captusesc tava de muffins, dar nu mai mult de ¾ din inaltima lor.

Dati la cuptorul preancalzit, pe raftul din mijloc, pentru circa 15- 25 min, la foc mic sau pana ce sunt coapte si trec testul cu scobitoarea. Nu le lasati prea mult in cuptor pentru ca ele se vor rumeni si usca prea tare.

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 min, apoi transferati muffins pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti caldute sau reci, simple sau presarate cu zahar pudra.
Va recomand acesti muffins cu portocale, cu o textura umeda si foarte aromati. Daca respectati intocmai modul de preparare descris, veti obtine o pufosenie de muffins, cum rar ati mai vazut.
Se pot pastra pana la 1 saptamana, fara sa se intareasca sau sa-si piarda calitatile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si alune
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si alune

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

Desert briose cu ciocolata si alune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola