Mousse de ciocolata neagra:
Topim ciocolata neagra pe baie de aburi.
Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros.
Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se albesc apoi turnam peste ele siropul de zahar fierbinte cate putin, fara a ne opri din mixat. Punem acest amestec pe baie de aburi(dar fara ca apa sa fiarba) amestecand mereu timp de 5 minute. Batem frisca lichida cu mixerul pana devine pufoasa si o incorporam si pe ea in preparatul anterior. Adaugam alcoolul si amestecam.
Omogenizam amestecul de oua cu ciocolata topita in doua etape, cu ajutorul unei spatule si miscari de jos in sus.
Mousse de ciocolata alba:
Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o amestecam cu smantana. Batem frisca pana devine pufoasa, sau in cazul meu praful de frisca cu 120 ml lapte apoi omogenizam trei sferturi din aceasta cu ciocolata topita(mi s-a parut cam multa frisca de aceea am folosit doar 3 sferturi din cantitate).
Punem in castronase folie alimentara apoi un strat de mousse de ciocolata neagra, un strat mai subtire de mousse de ciocolata alba si terminam cu cel de ciocolata neagra. Acoperim si dam la frigider pentru cel putin o ora, apoi rasturnam pe o farfurie si desprindem folia. Pudram cu cacao daca dorim.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSa le spunem briose foarte gustoase si usor mai dietetice.....merita probate.
Briose cu branzeturi si seminteO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii