Mini-tarte cu Fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mini-tarte cu Fructe

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • - 200 gr faina alba proaspat cernuta;
  • - 50 gr zahar (alb sau brun) ;
  • - 110 gr unt la temperatura camerei;
  • - 1/8 lingurita sare;
  • - 1 ou mare, batut usor
  • Crema de vanilie
  • Pentru ornat:
  • -500 gr -700 gr fructe de care va plac: capsune, banane, kiwi, zmeura, ananas, pepene galben etc

Mod de preparare

*Reteta pentru crema de vanilie.

Incet, incet, natura incepe sa capete culoare. Soarele devine si el mult mai prietenos si vesel si ne pofteste la plimbari lungi si dese. Asa ca nu ne ramane decat sa pregatim retete usoare, cu un efort minim dar care sa ne bucure si sa ne satisfaca gusturile si poftele.

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.
Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Se adauga oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere).

Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator. Incalzim cuptorul la 200 grade c.

Din acest aluat va iese o tarta 24-26 cm sau 6 mini-tarte de 10 cm.

Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita).

Dam la copt 5 min. La foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii.

Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere.

Aceste mini-tarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci ...

Din acest aluat va iese o tarta 24-26 cm sau 6 mini-tarte de 10 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola