Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Complexitate
redusa
Mini - Rulouri cu Nuca si Mere

Ingrediente

  • Sirop
  • -2-3 linguri miere
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -3 linguri apa
  • Umplutura
  • -4 mere mari
  • -1- 2 linguri unt
  • -200 g nuca, macinata
  • -2 lingurite scortisoara pudra sau dupa gust
  • Aluat
  • -375 g faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 g unt, la temperatura camerei
  • -60 g zahar
  • -125 g smantana
  • -fulgi de migdale, pentru decor

Mod de preparare

Sirop
Diluati mierea cu apa, putina esenta de vanilie si omogenizati. Dati deoparte.

Umplutura
Curatati merele de coaja, cotor si treceti-le prin razatoarea cu gauri mari.
Caliti 3- 4 min nucile macinate in untul incins, amestecand mereu.
Adaugati merele rase si caliti in continuare, la foc mic, pana ce zeama lasata de mere dispare.
La sfarsit, inglobati scortisoara, dati deoparte si lasati la racit.

Aluat
Amestecati intr-un bol faina cernuta impreuna cu praful de copt, untul, zaharul, smantana pana obtineti un aluat cu o consistenta normala. Daca aluatul o cere, adaugati inca 1- 2 linguri de faina.

Infasurati in folie alimentara si dati la rece pentru 20 min.
Intindeti aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0, 5 cm, direct pe o coala de hartie de copt.

Presarati uniform cu umplutura racita si rulati pe latura lunga sub forma de sul, ajutandu-va de hartia de copt.
Taiati apoi in bucatele egale, de marimea dorita, cu un cutit bine ascutit.
Transferati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti-le cu sirop.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 30 min, la 190 grade sau pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Intre timp, rumeniti putin fulgii de migdale intr-o tigaie (fara grasime), optional.

Scoateti tava, ungeti imediat prajiturelele fierbinti cu restul de sirop si presarati cu fulgii de migdale.

Lasati pe un gratar sa se racesca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute