Mielusel Dulce de Pasti

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Mielusel Dulce de Pasti

Ingrediente

  • - 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 160 g faina alba de grau tip 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua mari
  • - 110 g zahar tos (se cantareste zaharul astfel incat sa aveti 55 g zahar intr-un bol si 55 g zahar in alt bol)
  • - 10 g zahar vanilat
  • un praf de sare
  • - 5 g praf de copt
  • - cateva linguri cu lapte
  • - unt pentru untarea formei de copt
  • - pesmet pentru tapetarea formei de copt
  • - zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

- Se mixeaza untul intr-un bol pana dobandeste o consistenta cremoasa.
- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza la frigider pana vor fi folosite.
- Galbenusurile se mixeaza cu 55 g zahar pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa, deschisa la culoare iar zaharul s-a topit. Se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si se mixeaza compozitia in continuare pana zaharul s-a topit complet.

- Galbenusurile pregatite se adauga treptat (in 5 - 6 prize) peste untul mixat. Se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Albusurile se mixeaza foarte bine (la viteza mare de mixare) pana compozitia dobandeste consistenta unei spume. Se adauga treptat 55 g zahar si se mixeaza compozitia in continuare pana se topeste zaharul.

- Amestecul de galbenusuri, zahar si unt se incorporeaza treptat (nu mai mult de cantitatea cuprinsa intr-o lingura o data) cu ajutorul unei spatule, in compozitia de albusuri mixate cu zahar. Se amesteca usor pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Faina proaspat cernuta se amesteca intr-un bol cu praful de copt.
- Se incorporeaza treptat faina "in ploaie" in amestecul obtinut, omogenizand compozitia cu ajutorul unei spatule (nu prin amestecare ci prin rasturnare de jos in sus). Daca este necesar (compozitia obtinuta este prea consistenta) adaugati putin lapte (eu am adaugat 4 linguri cu lapte) si omogenizati apoi amestecul.

- Se desface forma de copt si se unge fiecare parte cu putin ulei apoi se tapeteaza cu pesmet. Se monteaza forma de copt.

- Cu ajutorul unei linguri cu coada lunga se pune compozitia in forma (daca forma pe care o folositi este mai mica decat cea pe care am folosit-o eu, puteti coace o parte din compozitie intr-o alta forma mai mica). In cuptor compozitia creste (aproximativ 5 - 6 cm din inaltimea formei - asigurati-va ca are suficient loc).

- Se aseaza forma de copt vertical in tava mare a cuptorului.
- Se coace in cuptorul preincalzit, la foc minim timp de 45 de minute.
- Se scoate forma din cuptor, se inveleste intr-un prosop mare, se aseaza orizontal si se lasa astfel sa se raceasca.

- Se desface forma de copt cu grija si se lasa mieluselul sa se raceasca in forma (asezata orizontal) timp de o ora.
- Dupa racire completa se adauga la suprafata zahar pudra cernut prin sita.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru un mielusel.
Aveti nevoie de o forma speciala pentru copt (mielusel).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola