Intr-o cratita de inox puneti laptele si zaharul pe ochiul cel mic si cu o spatula amestecati pana cand zaharul s-a topit. Mutati apoi flacara pe minim si puneti cronometru pentru 2 ore.
Amestecati cu spatula la fiecare 5-10 minute (maxim 10 minute; aceast lucru scade temperatura si previne ca laptele sa fiarba, deasemenea pentru a imprastia pielita formata deasupra). Sub nici o forma sa lasati ca acesta sa ajuna la fierbere.
In ultimele 15-20 de minute din cele doua ore amestecati lent dar continuu, pentru a ajuta finalizarea acestuia. Cand este gata strecurati laptele printr-o strecuratoare fina intr-un bol. Adaugati untul si extractul de vanilie.
Cu spatula amestecati pana cand acesta s-a topit si sunt bine inglobate. Lasati sa se raceasca in bol sau puneti intr-un borcan, acoperiti si tineti in frigider.
* - puteti lasa aceasta in lapte pana la intrebuintarea acestuia
Aceasta este o reteta potrivita daca sunteti intr-o zona unde nu se gaseste lapte condesat indulcit sau doar vreti sa faceti o varianta mai sanatoasa decat cea din comert. Recomand sa faceti aceasta reteta printre alte lucruri cand sunteti prin preajma bucatariei pentru a i se acorda atentia necesara. Laptele condensat este delicios atat in prajituri, bauturi si dulciuri cat si ca topping.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii