Kis Kurtos

Complexitate
redusa
Kis Kurtos

Ingrediente

  • Avem nevoie ptr aluat de urmatoarele :
  • 1 kg faina (eu pun 1/2 faina alba si 1/2 faina retes)
  • unt de marimea unei nuci
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 2 zahar vanilat
  • 2 maini de zahar
  • 1 buc de drojdie proaspata
  • lapte
  • 2 maini de ulei

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas mai adanc si se face o gaura in el. Intr-un pic de lapte caldut desfacem drojdia, punem praful de sare, zaharul vanilat si-l punem in faina in cuibul format si amestecam cu putina faina si obtinem astfel plamadeala care o lasam sa dospeasca.

Dupa ce a dospit punem galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie si inca un pic de lapte caldut pana obtinem o coca mai moale , sa nu fie foarte vartoasa si incepem sa framantam. Inainte de a termina de framantat adaug si cele 2 maini de ulei cu care mai framant un pic pana apare prima besica in aluat. Il las la dospit.

Dupa ce aluatul a dospit il pun pe masa, il adun un pic, nu il las labartat , si taiem din el fasii late cam de un deget si jumate. Aceste fasii se ruleaza pe bucatile ce cocean de porumb pe care in prealabil le-am uns cu ulei si le lasam asa sa mai stea cam 15 minute. Dupa cele 15 minute ungem cu ulei aluatul rulat pe cocean si il tavalim prin nuca macinata amestecata cu zahar.

Atentie o parte sa nu o tavaliti prin nuca deoarece cand il puneti in tava si apoi in cuptor la copt nuca si zaharul se ard si se innegreste. In loc de ulei la uns aluatul rulat mai putem folosi lapte amestecat cu zahar si apoi dat prin nuca (eu am ales varianta cu uleiul e mai comod ) Laughing

Se mai poate tavali si prin nuca de cocos amestecat cu zahar. Dupa ce le-am tavalit prin ce am vrut Wink le asezam in tava unsa cu ulei si o dam la cuptor. Cand sunt coapte le scoatem si extragem betele din kurtos le punem pe un prosop le acoperim cu un altul si mai punem deasupra o bucata de nailon si iar un prosop deasupra si asa le lasam pana racesc.(asta daca nu ai copii prin preajma ).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie