Inima de Bezea

Complexitate
redusa
Inima de Bezea

Ingrediente

  • Pentru 6 bucati de bezea:
  • -1 albus
  • -80 g zahar pudra
  • Pentru crema:
  • -2 galbenusuri
  • -70 g zahar pudra
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -75 g unt
  • -150 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • -nuca de cocos (poate fi si colorata)
  • -fistic macinat
  • -alune macinate

Mod de preparare

Bateti albusul spuma tare cu zaharul praf pe bain-marie. Formati cu pos-ul mici gramajoare pe hartia de copt pusa intr-o tava si dati la cuptorul incins, la foc foarte mic, pana ce albusul se intareste si formeaza deasupra o crusta. Scoateti si lasati la racit.

Pentru acest desert puteti sa cumparati bezele din comert, dupa dorinta.

Crema:
Mixati galbenusurile cu zahar pana devin cremoase si se albesc.
Inglobati, ciocolata topita impreuna cu untul pe bain-marie, bine racorita, apoi frisca batuta.

Inveliti in folie alimentara formele dorite (cel mai bine sa fie micute si pe cat posibil rotunde) si umpleti-le pe jumatate cu crema.

Infigeti in mijlocul fiecarei semisfere cate o bezea, acoperiti-o cu crema, nivelati si petreceti marginile foliei peste forma. Dati la congelator cel putin 6 ore sau mai bine de seara pana dimineata.

Scoateti-le din congelator si forme cu 15-20 min inainte de a fi servite si treceti-le, pe unele prin nuca de cocos, pe altele prin fistic, alune macinate.

Serviti-le puse in forme de muffins sau direct pe farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert cozonac trandafir cu mere si nuca
Bucataras.RO

Desert cozonac trandafir cu mere si nuca

Pentru reteta m-am inspirat de la Merisor https://www.bucataras.ro/retete/cozonac-trandafir-cu-mere-64546.html Am...

Desert cozonac trandafir cu mere si nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola