Inghetata de Cafea si Zmeura cu Crema de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Inghetata de Cafea si Zmeura cu Crema de Ciocolata

Ingrediente

  • inghetata de cafea
  • 1 cana de cafea
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • inghetata de zmeura
  • 500g zmeura
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • crema ciocolata
  • 200g margarina
  • 1 ciocolata simpla
  • 2 oua

Mod de preparare

Inghetata de cafea
Totul incepe cu o cana de cafea. De fapt am facut 2, de dimineata, ca sa am si eu una. Apoi laptele se pune la fiert impreuna cu 4 linguri de zahar si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharelul. Se adauga cafeaua si se amesteca.

Se separa ouale si se bate ultima lingura de zahar cu galbenusurile. Apoi se adauga la laptele fierbinte. Se fierbe aproximativ 10 minute pana se intareste un pic. Se lasa la racit.

Intre timp se bat albusul spuma. Pentru aceasta am decis sa folosesc minunatul robot de bucatarie pe care l-am primit la nunta si n-am fost dezamagita. La fel am facut cu frisca. Se adauga la laptele fiert. Si se amesteca bine. Se pune intr-un recipient de plastic la congelator.


Inghetata de zmeura
Zmeura am pus-o tot in noul meu robot cu putin lapte si am facut-o spuma. Apoi se procedeaza la fel ca inainte. Se fierbe laptele cu zahar, se adauga zmeura, galbenusul. Cand s-a racit se adauga albusul batut si frisca.


Crema de ciocolata
Se topeste margarina, apoi se adauga ciocolata cubulete si se lasa sa se topeasca. La sfarsit se adauga cele doua oua si se amesteca pana devine o crema fina si pufoasa.
Cum le decorez

Peste inghetata se pun fructele, crema de ciocolata si frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
Bucataras.RO

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de...

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola