Untul moale se amesteca cu zaharul pudra pana acesta se topeste.
Se pun ouale, 2 intregi si un galbenus (albusul in pastram pentru glazura), pe rand si se incorporeaza bine.
Dupa care se pune coaja si zeama de la cele 2 lamai.
La urma 500 g faina amestecata cu praful de copt trebuie sa fie un aluat ca o plastelina daca mai e nevoie se mai adauga 50 -100 g faina.
Se da la frigider pentru 30 min.
Se fac bilute cat o nuca se aseaza intr-o tava tapetat cu hartie de copt, dupa care se turtesc un pic cu degetul. Se coc la 170° pentru 10 - 15 minute. Se lasa la racit.
Glazura:
Se bate albusul spuma se adauga zaharul pudra amestecand bine. 2 linguri de apa fierbinte si 2 linguri de zeama de lamaie.
Daca este prea lichida se pune inca un pic de zahar pudra in schimb daca este prea tare se mai adauga apa.
Se glazureaza fursecurile si se lasa la uscat glazura.
Eu am pus si niste bombonele de zahar colorate deasupra.
Super buni cu un gust perfect de lamaie.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Acest tort l-am facut cu mare dragoste pentru tatal meu, pe care il cheama Constantin. Am cautat sa fie un tort...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii