Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac alimentar, sucul unei jumatati de lamaie, coaja de la 1/2 lamaie, faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt (80%grasime)
  • 300 g zahar tos
  • 4 linguri faina sau amidon alimentar
  • 1+1 cana apa
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii. Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana. Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme. Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute.

Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel.

Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat.

Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece.
De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des.

Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. Se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom.

Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Bucataras.RO

Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Desert madlene cu lamaie si coacaze
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola