Fursecuri Crocante cu Migdale si Gem de Caise

Complexitate
redusa
Fursecuri Crocante cu Migdale si Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru o portie / 48-50 buc:
  • Aluat:
  • -225 g faina
  • -150 g unt rece
  • -30 g migdale macinate
  • -1 galbenus
  • -1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -4 linguri gem de caise
  • -50 g migdale zdrobite sau feliate
  • Glazura:
  • -ciocolata cu lapte, topita

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol faina cernuta impreune cu praful de copt si zaharul, migdalele macinate, galbenusul si untul taiat bucatele.

Framantati totul repede, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru 60 min.

Modelati din bucati de aluat suluri cu o grosime de 1.5 cm (nu le faceti prea subtiri deoarece coca este foarte frageda si riscati sa se rupa si acum si dupa ce sunt coapte), apoi prin presare cu ajutorul unor liniare transformati intr-un paralelipiped.

Taiati in bucati de 5-6 cm, asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si faceti o adancitura pe lungime, prin presare (aici fiti inventive!), pastrand capetele in forma initiala (pozele va vor lamuri).
Incalziti putin gemul ca sa devina mai fluid si umpleti adanciturile fiecarui fursec, apoi presarati cu migdale feliate (puteti sa puneti gemul intr-o punga, in apa fierbinte pana ce gemul devine fluid; taiati punga putin la un colt si repartizati gemul pe fiecare fursec).

Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 10 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si fursecurile capata o usoara tenta aurie. Urmariti cuptorul pentru ca se coc foarte repede.

Lasati cateva minute sa se racoreasca in tava, apoi scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Intre timp topiti ciocolata la bain-marie, transferati-o intr-un pos cu dui mic si glazurati dupa dorinta (puteti proceda cu ciocolata rasa pentru glazura la fel ca gemul incalzit in punga).
Pot fi pastrate pana la o saptamana, fragezindu-se tot mai mult cu trecerea zilelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana

Nu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola