Fructe Uscate Umplute

Complexitate
redusa
Fructe Uscate Umplute

Ingrediente

  • 500 ml lapte de coconut
  • vanilia dupa gust
  • 50-60 gr zahar
  • 50-60 gr gris
  • 12 curmale uscate
  • 6 caise uscate
  • 12 smochine uscate
  • 20 de nuci jumatati perfecte
  • 50 gr martzipan (crema de migdale)
  • 100 gr zahar
  • 2 - 3 linguri de apa
  • 75 gr seminte de pin
  • migdale
  • arahide (optional- eu nu am folosit)

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu vanilia, zaharul si grisul, se amesteca pana ce obtinem crema de gris. Lasam la racit (grisul trebuie sa fie ceva mai moale ptr ca se intareste mult la racire). Fructele sa taie in jumatate dar taietura nu se face de tot (trebuie avut grija sa ramana unite cele 2 jumatati rezultate)

Cu ajutorul unui pos cu doi se umple fructele taiate, se aseaza frumos pe un platou. Daca ne mai ramane crema de gris se poate amesteca cu seminte de pin, migdale marunt tocate si arahide. Se va folosi ca baza ptr fructe. Eu, pentru ca stiu cam cat imi intra la umplut am facut mult mai putin gris fiert si nu a mai ramas ... oricum e optional ... daca se foloseste crema de gris ca baza nu se mai trece la faza urmatoare.

Eu prefer faza care urmeaza in locul patului de gris.

Martzipanul se framanta putin in palmi ca sa il inmuiem putin si sa il putem modela mai usor. Se ia o jumatate de nuca se pune martipan pe ea se ia a doua jumatate si se lipeste peste prima. Eventual pe margini se mai apasa cate putin martipan, in asa fel incat sa avem o nuca intreaga dupa ce terminam modelarea.

Se aranjeaza si nucile pe platou.

Separat intr-o craticioara se puna zaharul cu apa si sa da la foc pentru caramelizat ... avem grija sa obtinem un zahar de culoare maroniu deschis, altfel fructele vor avea un gust mai amarui si nu vrem asta.

Cand zaharul s-a caramelizat suficient se ia de pe foc, si repede se cufunda fructele una dupa alta in zahar, se scot pe un platou uns in prealabil cu ulei (se foloseste o penseta de bucatarie sau un cleste). Se lasa acolo la racit si zvantat, apoi se aseaza pa un platou, se decoreaza dupa dorinta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
3
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
5
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute