Pentru mine, friganelele, gogosile, mirosul de vinete coapte si aroma de dulceata care fierbe sunt o parte din aromele copilariei. Nu am mai facut demult friganele si toata lumea ar fi mancat ceva dulce, asa ca am pregatit cateva, folosind o paine mai veche. Unii le-au mancat cu zahar pudra, altii simple, altii cu smantana mai grasa si gem de mure de casa.
Mod de preparare:
Intr-un castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare.
Se feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie.
Cand eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu ulei incins, acum i-am rasfatat eu pentru ai mei si le-am pregatit intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei incins. Ce-i drept, tot tata le face cele mai bune.
Timp: aprox 30min
Portii: 6
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/friganele.html
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSper ca va mai amintiti de provocarea misterioasa a acestei luni pentru ca am pregatit si eu ceva bun bun! Se...
Chiftele de orez umplute cu pui si ardeiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii