Fondant de Ciocolata cu Vin Fiert

Complexitate
redusa
Fondant de Ciocolata cu Vin Fiert

Ingrediente

  • 4 oua
  • 160 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 130 ml de vin rosu
  • 20 g de zahar
  • condimente pentru vin fiert (coaja de portocala, piper negru, anason, scortisara, cuisoare, fructe rosii uscate)
  • 150 g de unt
  • 150 g de faina
  • 250 g de ciocolata neagra de menaj
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Punem la fiert vinul cu cele 20 g de zahar si condimentele. Cand este gata, il dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata, asezam din nou pe foc moale si amestecam pana cand ciocolata s-a topit, taiam untul in bucatele si il amestecam usor in compozitia de mai sus. Cand amestecul este omogen dam deoparte de pe foc.

Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana devin o spuma albicioasa, varsam peste ele compozitia de ciocolata si apoi faina. Ungem o tava cu unt si varsam aparatul de mai sus. Coacem la 200 grade C timp de 30-40 de minute (depinde de cuptor) pana cand prajiturica pare coapta la suprafata, atentie interiorul trebuie sa fie fondant si umid. Servim caldut alaturi de inghetata sau rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Bucataras.RO

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza

O ciorba asa cum o facea bunica.  

Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola