Am incalzit cuptorul la 200 °c si am uns tava cu unt, apoi am lasat-o la rece.
Intr-un castron am pus la inmuiat, desi nu era nevoie caci prunele folosite de mine erau foarte moi, prunele uscate cu citiva stropi de esenta de rom ** si putina apa asta pentru ca nu aveam rom, daca aveti folositi rom.
Am frecat zaharul cu ouale (fara sa separ albusul de galbenus) intr-un castron cu mxerul, cind au devenit spumoase si zaharul s-a topit am varsat faina, am amestecat bine apoi incet incet amestecind mereu laptele* (eu am pus 680 de ml la ochi, cana mea gradata arata din 50 in 50 de unitati deci am aproximat) la temperatura camerei cu vanilia si sarea
In tava unsa cu unt am varsat jumatate din compozitie, am scurs prunele si le-am presarat cu putina faina apoi le-am pus in tava si am varsat restul de compozitie peste ele. Tava trebuie sa fie inalta, daca nu aveti o tava inalta folositi o cratita care sa mearga la cuptor (fara minere de plastic).
Am copt la 200 °c primele 10 minute apoi am micsorat focul la 180°c si am continuat pentru cca 40-50 min sau cit este nevoie pina cind prajitura este gata, suprafata se coloreaza usor de caramel si nu mai este umeda, lichida ci se intareste.
Serviti rece chiar de la frigider, eu am lasat. -o afara in balcon caci s-a racit suficient.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEi o nouă lună, o nouă provocare. Draga de @GinaBradea, m-a surprins din nou plăcut. M-a invitat să particip la o ...
Focaccia cu anghinare, sparanghel, rosii, masline si branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii