Crostata Danieluta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crostata Danieluta

Ingrediente

  • - 250 gr faina (cernuta)
  • - 100 gr zahar
  • - 100 gr unt (rece)
  • - 2 galbenusuri ou
  • - 1/2 plic praf de copt vanilat (pt dulciuri)
  • - 3-4 linguri lapte
  • - un praf de sare
  • - dulceata de care vreti, dar atentie, sa fie mai lichida!

Mod de preparare

Reteta o am de la mama t-ului! o fac mereu si-mi iese perfect, fiind preferata lui t: wink:
Eu pregatesc mereu acest aluat la robotul de bucatarie. Se pune faina si untul taiat bucatele si f. rece in vasul robotului si se pulseaza de 8-10 ori.

Se adauga zaharul, praful de sare, galbenusurile si se mai pulseaza de 3-4 ori. Se adauga pe rind cite 1 lingura de lapte si se pulseaza pina cind coca nu se mai lipeste de peretii vasului si s-a strins toata intr-o minge.

Se scoate coca pe o foaie alimentara (transparenta), se impacheteaza si se lasa la frigider pentru 1/2 ora, sau 1 ora. Se tapeteaza forma unei tarte cu hirtie de copt. Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se incinge cuptorul la 350F (180C). Se baga crostata la cuptor, primele 15 minute fara dulceata! Dupa cele 15 minute, se scoate din cuptor si se adauga si dulceata si se mai lasa exact 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un platou pentru tarte/crostate.

Forma mea de tarta are diametrul de 30 cm.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de clatite
Bucataras.RO

Tort de clatite

Of da, pentru concursul cu dragoste :))) In mijloc s-ar fi dorit a fi o inima, dar nu e :D

Tort de clatite
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola