Cornulete Delicioase

Complexitate
redusa
Cornulete Delicioase

Ingrediente

  • Pentru cca 14 cornulete:
  • Aluat
  • -125 g unt
  • -250 g faina
  • -7 g praf de copt
  • -125 g iaurt simplu / cu fructe (sa fie mai solid / gros)
  • -1 varf sare
  • Umplutura
  • -nutella / gem / nuca / rahat etc
  • Altele:
  • -1 plic zahar vanilat (pt varianta dulce)

Mod de preparare

Topiti untul la bain-marie (obligatoriu!), apoi lasati sa se raceasca.
* Daca topiti untul direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta.

Amestecati-l cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, iaurtul si sarea. Daca aluatul obtinut este mai moale, adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Folositi imediat aluatul!
* Coca nu trebuie lasata sa stea pentru ca isi schimba consistenta.

Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de aproximativ 0, 5 cm grosime, pe planul de lucru usor infainat. Taiati cercul cu o rotita sau cutit ascutit in 4 parti egale, obtinand astfel 8 triunghiuri.

Puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecaruia si rulati aluatul dinspre partea mai lata spre varf.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cornuletele sunt coapte si se rumenesc discret.

Tavaliti-le imediat, cat sunt fierbinti, prin zahar pudra vanilat.

Serviti-le calde sau reci. Sunt delicioase in ambele variante.
Pregatite in timp record, aceste cornulete delicioase si super fragede, satisfac urgent pofta si pretentiile oricarui gurmand de ceva dulce…In plus, te scot oricand din impas, cand problema principala este lipsa de timp…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie