Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.
Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.
Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 linguri din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.
Repetati pana se termina aluatul si umplutura.
Pentru umplutura omogenizati bine ingredientele si adaugati smantana, doar cat sa se lege amestecul.
Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaO iubesc pur si simplu...este o mancare incantatoare pe care o recomand cu toata inima, sanatoasa si fff gustoasa!
Mancare de linte cu legumeO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii