Ciocolata Calda in Foetaj

Complexitate
redusa
Ciocolata Calda in Foetaj

Ingrediente

  • 800gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • o lingurita rasa sare
  • o lingurita zahar
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2oo gr unt moale
  • Pentru umplutura
  • ciocolata cu lapte sau amaruie
  • dupa gustul fiecaruia
  • pentru uns deasupra un ou batut cu putin lapte

Mod de preparare

Se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute, dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, acest aluat il impartim in doua, fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale.

Se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil, in forma rotunda, se unge cu un strat subtire de unt moale, se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt, se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale, si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat.

Ultima foaie nu se unge cu unt, separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat, am obtinut astfel doua " coline" de aluat, eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins " colina" cat am putut de subtire, cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat, am taiat triunghiuri, le-am umplut cu ciocolata (am pus doua cubulete de ciocolata), le-am rulat, am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar.

Se coc la foc moderat, dar atentie-cuptotul trebuie sa fie deja incins inainte, cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra, se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup. (daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia scoase de la cuptor, eu o parte le-am congelat).
O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara, acum am incercat-o cu ciocolata, un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre, imi place ca e simplu de facut, e un foetaj facut in casa, deci e mai sanatos decat cel cumparat, stii ce pui in el, fara e-uri, si nu dureaza asa mult pregatirea lui, se poate face cu umplutura dulce sau sarata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si alune
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si alune

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

Desert briose cu ciocolata si alune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola