Chifle Dulci cu Dovleac

Complexitate
redusa
Chifle Dulci cu Dovleac

Ingrediente

  • -21 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -50 g zahar
  • -150 ml lapte, caldut
  • -200 g dovleac,ras (proaspat / din conserva / congelat)
  • -2 oua
  • -60 g unt, topit si racit
  • -esenta de vanilie, dupa gust
  • -400 g faina
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -sferturi de miez de nuca, pentru codita dovleacului

Mod de preparare

Lichefiati drojdia cu 1 lingura zahar, dizolvati in 2 - 3 linguri lapte caldut si lasati sa creasca 10 min in loc cald.

Intre timp, mixati dovleacul ras impreuna cu ouale, restul de lapte caldut, untul topit si racorit si esenta de vanilie. Transferati intr-un vas incapator, adaugati drojdia activata, faina cernuta si sarea. Framantati bine pana obtineti un aluat omogen si elastic.

Dati forma de bila si lasati la crescut, in vasul acoperit cu un servet, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat, framantati cateva minute, rulati sub forma de sul, apoi impartiti in bucati egale de marimea dorita pe care rotunjiti-le sub forma de bile.
Luati pe rand cate o bila de aluat si aplatizati-o putin cu palma.

Crestati circumferinta in 8-9 locuri cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie sau un cutit ascutit, lasand mijlocul intreg.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantati putin marginile taiate (in asa fel incat sa ia forma unui dovleac turcesc) si faceti o adancitura la mijloc, apasand cu degetul.

Procedati identic cu restul bucatilor de aluat.

Lasati la crescut in tava, inca 30 min, apoi ungeti cu galbenus usor batut.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 25- 35 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte, trec testul cu scobitoarea si sunt frumos rumenite.

Scoateti tava, lasati chiflele 5 min sa se racoreasca, infigeti cate un sfert de miez de nuca in adancitura facuta la mijloc, apoi mutati-le pe un gratar.

Serviti la micul dejun, cat sunt caldute, alaturi de un ceai sau o cafea, dar sunt la fel de bune si reci.

Chiflele sunt la fel de moi si pufoase chiar si dupa cateva zile.
Aluatul poate fi facut si la masina de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola