Ingrediente
● 10 albusuri |
● 10 linguri faina |
● 10 linguri zahar |
● 4 linguri ulei |
● 1 plic zahar vanilat |
● 1 plic praf de copt |
● un praf de sare |
● 250 g fructe uscate (stafide, ananas, goji) coaja de lamaie confiata |
● Glazura: |
● 100g ciocolata (50%cacao) 75 ml frisca lichida |
● o lingura unt |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.
Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru cca 45 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina. o turnam peste guguluful racit.
Extrem de simplu si rapid (si de preparat si de mancat) :)) o idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.
Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana.
Glazura este optionala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec (guguluf) din Albusuri si Fructe Uscate" nu uita sa ii faci un review.
Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand usor cu o spatula.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat in compozitie.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.
Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru cca 45 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem guguluful din forma si il lasam jumatate de ora sa se raceasca dupa care il rasturnam pe un platou.
Glazura: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Amestecam pana obtinem o compozitie fina. o turnam peste guguluful racit.
Extrem de simplu si rapid (si de preparat si de mancat) :)) o idee foarta buna pentru a folosi albusurile care raman.
Fructele sunt la alegere. Folositi ce fructe va plac sau ce aveti la indemana.
Glazura este optionala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Chec (guguluf) din Albusuri si Fructe Uscate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany