Chec de Albuse cu Fructe Uscate si Faina de Orez (fara gluten)

Complexitate
redusa
Chec de Albuse cu Fructe Uscate si Faina de Orez (fara gluten)

Ingrediente

  • 4 albuse
  • 110 gr zahar
  • 100 gr amestec de fructe
  • nuci
  • cioco (dupa preferinta) coaja de lamaie rasa
  • 60 gr faina de orez alb
  • 2 linguri faina de coconut
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se aleg fructele uscate care ne plac cel mai mult (eu am folosit- curmale, nuci, caise uscate, si merisoare si cirese uscate) dar se poate pune ce va place mai mult, se cantaresc sa fie in total 100 gr (120 se poate), se taie marunt, daca puneti nuci se pot toca unele si macina altele (ptr aspect).
Se bat albusele spuma, cand sant destul de tari incepem sa adaugam, in ploaie, zaharul.

Fructele se amesteca cu putina faina de orez alb, din cantitatea prevazuta in reteta, restul de faina plus cea de nuca de cocos si bicarbonatul si praful de copt, se amesteca intre ele ... Se amesteca apoi cu fructele si cu coaja rasa de lamaie, se presara peste albusele batute si se incorporeaza in ele, prin amestecare, de sus in jos, cu muta atentie pentru a nu sparge prea tare albusul batut.

Compozitia rezultata se aseaza intr-o forma de chec, unsa si fainata, se da la cuptor la foc domol, se incearca cu o scobitoare pentru a vedea cand este coapta.

Din cantitatea data iese un chec. Nu recomand se se coaca in tava prea mare si nici cantitate dubla pentru ca fiind facut cu faina fara gluten nu are nimic in compozitie care sa ii dea o textura mai legata si flexibila. Cantitatea prevazuta este perfecta pentru un chec lunguiet si subtirel.
Va asigur ca este o bunatate, am facut senzatie la petrecere cu checul asta, a fost printre primele mancate s-a mai cerut dar nu a mai fost.

Nimeni din cei care au participat la petrecere nu au avut nici cea mai mica idee ca este un chec facut din faina fara gluten si, sincer si fara falsa modestie, pot spune ca au ramas socati cand au auzit cu ce faina am pregatit

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie