Chec cu Iaurt

Complexitate
redusa
Chec cu Iaurt

Ingrediente

  • -4 oua mari sau 5 mai mici
  • -200 g zahar
  • -200 g iaurt gros
  • -300 g faina
  • -10 linguri ulei
  • -coaja si sucul de la 2 lamai sau de la 1 lamaie si ½ portocala
  • -3 linguri nuca de cocos rasa
  • -1 plic praf de copt
  • -esenta de lamaie
  • dupa gust
  • optional
  • -1 varf lingurita sare
  • -100 g stafide / fructe uscate
  • taiate bucatele
  • optional
  • -zahar pudra
  • pentru ornat
  • optional

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul.
Mixati iaurtul, zaharul, uleiul, zeama si coaja de lamaie pana ce zaharul este topit complet.
Adaugati sarea, esenta de lamaie (optional) si pe rand ouale, mixand bine, dupa fiecare.
Intr-un alt vas, amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu nuca de cocos.

Inglobati treptat amestecul uscat in compozitia cu iaurt, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Compozitia finala trebuie sa fie destul de moale. Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si presarati uniform stafidele / fructele uscate, taiate bucatele.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 40- 45 min, la foc potrivit sau pana ce checul este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar, pudrati imediat cu zahar praf, optional si lasati la racit.

Serviti feliat.
Poate fi servit la micul dejun… este o varianta pentru pachetelul de la serviciu sau scoala…poate constitui o gustare binevenita… completeaza perfect orice masa…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă
Bucataras.RO

Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă

Andra Mihail ne prezintă o Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă! Friptura rămasă o...

Rețeta de tacos cu friptură rămasă, o gustare excelentă
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!