Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata

Complexitate
redusa
Chec cu Dovleac si Gust de Ciocolata

Ingrediente

  • -3/4 cana piure de dovleac
  • -1 ¼ cana faina (140 g)
  • -10 g praf de copt
  • -2 linguri cacao
  • -1 lingura amidon
  • -scortisoara, dupa gust
  • -125 g unt / margarina Rama, la temperatura camerei
  • -1/2 cana zahar fin (115 g)
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 ou
  • -1 lingura miere
  • -1 lingurita ghimbir, proaspat tocat
  • -1/4 cana suc proaspat de portocale / mandarine
  • -unt si cacao, pentru tapetat tava
  • 1 cana = 250 ml

Mod de preparare

Curatati dovleacul de coaja si de samburii cu casuta lor cu tot. Taiati in cubulete si puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat.

Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 180 grade sau pana ce dovleacul este copt si poate fi patruns usor de dintii unei furculite. Lasati la racit, apoi pasati-l pana obtineti un piure.

Amestecati ingredientele uscate (faina cernuta impreuna cu praful de copt, cacao, amidon, scortisoara) intr-un bol.

Separat, bateti untul / margarina impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugati oul, mierea si ghimbirul.
Turnati ½ din suc, piureul de dovleac si ingredientele uscate. Mixati bine. Adaugati restul de suc si omogenizati bine. Turnati compozitia in forma de chec unsa cu unt si tapetata cu cacao.

Dati la cuptorul incins, pentru 60 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si trece testul cu scobitoarea.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti feliata.
O prajitura foarte aromata, moale, pufoasa si o textura usor umeda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Bucataras.RO

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

Stiţi cum este când ai vrea ceva bun, dar, în acelaşi timp, nu prea ai chef să te complici? Cam aşa a fost...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola