Chec cu ciocolata rapid

Complexitate
redusa
Chec cu ciocolata rapid

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 110 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 100 gr ciocolata menaj razuita
  • 1/2 plic praf de copt
  • ciocolata menaj ptr glazura
  • ciocolata cu alune 1 tabla
  • 1 lingura rama

Mod de preparare

Albusul de la cele 6 oua se bat spuma tare cu 200 gr zahar. Galbenusurile se freaca spuma cu 1 lingura zahar si apoi adaugam la el 50 ml ulei. Galbenusul se adauga treptat la albus amestecand incet de jos in sus sa nu se zdrobeasca . Faina o amestecam cu 100 gr ciocolata menaj razuita si cu 1/2 pli praf de copt si asa adaugam treptat la albusul amestecat cu galbenus ,amestecand in continuare cu grija.

Se pune hartie de copt sau folie de aluminiu unsa cu rama si se toarna compozitia in forma de chec. Deasupra punem bucatele de ciocolata cu alune si dam totul la cuptor.

Dupa ce a copt (facem proba scobitorii ), il scoatem si il rasturnam pe un fund de lemn. Il lasam sa raceasca si intre timp pregatim o glazura din ciocolata de menaj cca 100 gr se pune la foc cu 3 linguri de apa si se adauga 1 lingura de rama , glazura astfel obtinuta se pune pe chec si se orneaza totul cu bombonele sau dupa gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola