Mi-a placut reteta asta foarte mult, sunt identice la bastoanele de caramele pentru Craciun sunt si delicioase si de efect pe masa de sarbatori.
Pentru a pregati aluatul avem nevoie de un robot, eu am folosit mixerul cu paletele pentru aluat pe care nu le-am folosit niciodata. A fost o idee buna, a iesit perfect.
Intr-un castron se pune untul moale taiat bucati si se mixeaza bine pana devine spumos dupa care se adauga zaharul pudra si se mixeaza bine mai intai la viteza mica sa se incorporeze zaharul, dupa care marim viteza pana se omogenizeaza bine. Se pun galbenusurile si se mixeaza, esenta vanilie, esenta migdale si la urma faina cernuta. Se face un aluat nu prea tare.
Se imparte in doua, si jumatate se coloreaza cu colorant rosu tot cu mixerul, sa nu ne murdarim mainile, daca folosim colorant lichid se mai adauga un pic de faina pana la consistenta dorita. Dupa care se pun in pungi si se dau la frigider pentru 1 ora. Cand aluatul e tare se fac suluri care se unesc intre ele si se formeaza bastonul. Se pun pe hartie de copt in tava si se coc la 190 grade pentru 10 min maxim nu trebuie sa se coloreze.
Spor la treaba si sarbatori fericite!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustSotului meu pot sa ii dau zilnic hribi, pentru ca ii plac enorm si asa sigur nu ar mai manca nici carne. Zilele acestea am...
Paste cu hribi si sos albDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii