- Se pregatesc ingredientele necesare. Blatul de tort se pune intr-un bol si se marunteste foarte bine cu degetele (daca folositi resturi de blat, trebuie sa indepartati portiunile eventual uscate). Eu am folosit un blat pe care l-am pregatit cu o zi anterior si pe care l-am acoperit peste noapte.
- Se adauga 2 - 3 linguri cu gem de caise, in functie de consistenta blatului folosit. Pentru ca blatul pe care l-am folosit sa dobandeasca o consistenta care sa ii permita ulterior modelarea micilor sfere, am adaugat 3 linguri cu gem de caise. Este indicat sa adaugati initial 2 linguri cu gem de caise si sa incercati sa amestecati compozitia (numai daca este necesar se adauga o a treia lingura cu gem).
- Se amesteca foarte bine cu mainile pana la obtinerea unei compozitii consistente, omogene. Din aceasta compozitie se vor modele cu palmele 15 mici sfere (aproximativ de marimea unei nuci mai mici). Ele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o suprafata neaderenta si se lasa la congelator timp de 30 de minute.
- Se topeste in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde) ciocolata si separat ciocolata alba.
- Se scot micile sfere pregatite din congelator.
- In fiecare sfera se introduce un betisor de plastic (astfel incat rezultatul sa semene cu o acadea).
- Se trec micile sfere prin ciocolata topita, astfel incat aceasta din urma sa le acopere complet suprafata.
- Se decoreaza dupa preferinta cu bombonele colorate, cocos, miez de migdale dexojite maruntit in prealabil, etc. Se lasa sa se usuce ciocolata fixand betele din plastic pe o ”baza” din polistiren, la distanta unele de altele.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 15 bucati.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii